Business essentials
16238
post-template-default,single,single-post,postid-16238,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.4.6,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-23.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Business essentials

Business essentials

BUSINESS ESSENTIALS

Time to conquer the world & zo begin je!

Het is zover! Je staat op het punt om een succesvol bedrijf te starten, barst van de fantastische ideeën en wil het liever gister dan morgen online hebben staan. Top, dan gaan we eerst even de succesfactoren vóór het starten van je bedrijf doornemen. Succes is natuurlijke een definitie die niet voor iedereen dezelfde betekenis heeft dus ik zal even mijn definitie van succes uitleggen: Het super blij en enthousiast worden van je werk, dit kunnen overbrengen op je klanten waardoor je je heerlijke leventje ook nog kan financieren. Enthousiasme verkoopt én dat is precies de reden waarom je deze vragen voor jezelf beantwoord moet hebben voordat je een merk/bedrijf gaat opbouwen:

Wat is je passie, je ‘why’?

Waarom doe je wat je doet? Wat drijft je en zorgt ervoor dat je ’s morgens uit je bed rolt?

Vier jaar geleden ben ik begonnen met mijn bedrijf zonder überhaupt hierover nagedacht te hebben. Wanneer iemand aan mij vroeg wat ik voor werk deed was het antwoord altijd ‘ja vanalles’. Het is niet alleen voor jezelf super belangrijk om duidelijk te hebben wat je precies wilt doen, het is ook zoveel makkelijker om dit dan juist over te brengen op je potentiële klanten. Je hele merk/bedrijf wordt straks om dit antwoord gebouwd. Mijn ‘why’ is bijvoorbeeld: “Use my creativity to design a beautiful life and by doing this help to bring happiness & freedom”. Met dit in gedachte maak ik elke beslissing voor mijn bedrijf.

Als je het lastig vindt om dit voor jezelf te definiëren, schrijf dan eens de drie belangrijkste waarden voor jezelf op. Drie waarden als ‘enthousiasme, eerlijkheid, optimisme, inspiratie, creativiteit, helderheid’. Noteer voor jezelf waar je gelukkig van wordt en voeg dit samen tot een geheel – jouw ‘why’. Maak het persoonlijk en daardoor heel uniek!

Wat is je doel?

Noteer voor jezelf wat je op werkgebied wilt bereiken en op persoonlijk vlak (het kan zijn dat dit gedeeltelijk met elkaar overlapt). Wat ga je bereiken in de komende zes maanden of komend jaar? Noteer je doelen altijd SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden). ‘Dream big’ en hou het tegelijkertijd haalbaar voor jezelf – ik heb niks tegen hard werken maar je moet wel lief blijven voor jezelf.

Plannen, plannen, plannen

Wat moet je uitvoeren om je doelen te behalen? Maak een plan van aanpak en plan dit stap voor stap in. Nu je je plan om de wereld te veroveren hebt uitgedacht is het nu tijd om je empire op te bouwen. Go get it baaaaaby!

Geen reactie's

Geef een reactie