Instagram
16386
page-template-default,page,page-id-16386,theme-bridge,bridge-core-2.4.6,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-theme-ver-23.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Instagram – eat your heart out!! Deze designer gaat namelijk haar eigen Instagram templates ontwerpen. Via de webshop zijn verschillende templates te koop die jij helemaal eigen kunt maken met jouw photoshop skills. Nog geen idee hoe? Maak je niet druk, het is heel simpel en ik leg het je hier uit!

 

Voordat ik begin is het noodzakelijk dat je adobe Photoshop geïnstalleerd hebt. Mocht je dit niet op je laptop hebben staan, kun je een proefversie hier downloaden.

 

Je kunt nu je gedownloade template in een map naar keuze verplaatsen. Open het zip bestand door er dubbel op te klikken.

 

Dan nu het echte werk & heel verrassend – we beginnen met het opstarten van het programma. Klik op openen (voor de apple gebruikers onder ons kun je ook command+O indrukken). Ga naar de map waar je de template hebt opgeslagen en open het format, een .psd bestand. Nu je jouw template voor je neus hebt, is het tijd om deze helemaal eigen te maken.

 

Links zien we een rijtje met een aantal tools. Deze gaan we samen met het venster ‘lagen’ gebruiken om de template aan te passen. Bij de meeste staat rechts een kopje met ‘lagen’, is dit niet het geval dan kun je deze aanvinken door op venster – lagen te klikken. Je ziet nu welke lagen het bestand bevat. Dat is:

  • tekst
  • vormen
  • achtergrond

 

Het spreekt voor zich dat je alle tekst kunt aanpassen in de map ‘tekst’. Klik op het symbool ’T’ links en vervolgens op de tekst die je wilt veranderen.

 

Als je een andere achtergrond wil dan kan dat door op bestand – ingesloten plaatsen te klikken. Kies een achtergrond naar keuze en plaats deze in het bestand. Je ziet nu bij lagen je afbeelding staan. Deze sleep je in de map met achtergrond.

 

Ben je tevreden met het ontwerp? Klik op bestand – opslaan als en kies als indeling ‘JPEG’. Kies de map waar je het bestand wilt opslaan. Wanneer je op bewaar klikt zie je een scherm met JPEG-opties. Zet je kwaliteit op maximaal en opslaan maar! Je hebt je eigen Instagram template gemaakt, ow yes!