Posters
16350
page-template-default,page,page-id-16350,theme-bridge,bridge-core-2.4.6,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-theme-ver-23.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Wil jij jouw werkruimte opvrolijken met een inspirerende poster? Via de webshop kun je verschillende templates kopen waar jij jouw eigen quote in kunt plaatsen. Hoe je dit kunt doen leg ik hier uit.

 

Voordat ik begin is het noodzakelijk dat je adobe Indesign geïnstalleerd hebt. Mocht je dit niet op je laptop hebben staan, kun je een proefversie hier downloaden. 

 

Je kunt nu je gedownloade template in een map naar keuze verplaatsen. Open het zip bestand door er dubbel op te klikken.

 

Dan nu het echte werk & heel verrassend – we beginnen met het opstarten van het programma. Klik op openen (voor de apple gebruikers onder ons kun je ook command+O indrukken). Ga naar de map waar je de template hebt opgeslagen en open het .indd bestand. Nu je jouw template voor je neus hebt, is het tijd om deze helemaal eigen te maken.

 

Links zien we een rijtje met een aantal tools. Sommige spreken voor zich en de meeste heb je niet eens nodig. Onderaan hoor je een groen rondje te zien met ‘geen fouten’. Staan hier toch foutmeldingen dan kan het zijn dat je laptop het font (lettertype) niet herkend. Deze moet je dan eerst downloaden (en no worries, deze staan gewoon in je template map onder document fonts).

 

Als je alleen de teksten wil aanpassen dan kan dit gemakkelijk door dubbel op de tekst te klikken. Selecteer dit en typ hier jouw quote. Mocht je een ander font willen dan kan dat links bovenin. Hier kun je ook direct de lettergrootte aanpassen en rechts hiervan de kleur. Om je logo in te voegen klik je op bestand – plaatsen. Ga naar de map van je logo (kies wel voor een logo met transparante achtergrond, bijvoorbeeld een .png .tiff. ai bestand). Ga naar de plek waar je het logo wil hebben staan en sleep deze in de juiste grootte in het bestand. 

 

Je poster is nu klaar om te bedrukken! Het bestand moet nu alleen nog geëxporteerd worden. Dit doen we als volgt (als je een Engelse versie hebt dan zijn het exact dezelfde stappen, alleen dan in het Engels)

  • Bestand
  • Exporteren
  • Kies een map op je computer
  • Opmaak: Adobe PDF (afdrukken)
  • Bewaar

 

We krijgen nu een hele lijst te zien met instellingen. De meeste instellingen zullen automatisch juist staan. De instellingen die voor elke drukkerij ingesteld moeten worden zijn:

Sommige drukkerijen vragen om snijtekens (dit kun je nakijken bij de aanleverspecificaties van de drukkerij waar je dit in productie gaat zetten). Deze kun je aanvinken bij ‘tekens en afloopgebied’. Niet iedereen vraagt om 3mm afloop, deze kun je ook bij dit tabblad aanpassen naar 0mm. 

 

Exporteren, je bestand in productie zetten & done! Woooohoo high five